Om Ally

Vi kallar det hemläkare.

Ally utför hembesök av läkare till patienter. Alltså riktiga läkare som kommer hem till dig. Hembesöket bokar du enkelt via vår app och betalar med kort eller Klarna.

Hellre en doktor i soffan än tio i luren.

En undersökning via Ally sker i lugn och ro hemma hos dig och inte via något pixligt telefonsamtal. På så sätt minskas risken väsentligt för att något viktigt missas eller att du i värsta fall skulle få fel diagnos.

Vad är skillnaden mellan Ally och vårdcentralen?

Ally fungerar ungefär som en blandning mellan en vårdcentral och en lättakut. Det betyder att du får hjälp med undersökning, diagnos, vaccin och annan vård som du inte behöver uppsöka sjukhus för. Dock kan vi inte göra längre utredningar eller uppföljningar som är nödvändigt vid långvariga besvär eller kroniska sjukdomar, då är det bättre att uppsöka vårdcentral eller sjukhus.

Allys läkare är erfarna och mycket duktiga. Men bra att veta är att om du bokar hem läkare eller sjuksköterska via Ally flera gånger är det inte säkert att det är samma person du får träffa, de jobbar på andra sjukhus och vårdmottagningar när de inte anlitas av oss och efter olika scheman. Dock kan du vara trygg med att oavsett vem som kommer hem tilldig är det en erfaren och duktig läkare som tar dina besvär på allvar.

Om jag har en långvarig sjukdom?

Vid långvarig eller kronisk sjukdom som kräver regelbunden uppföljning är det bättre att träffa sin ordinarie läkare på vårdcentralen.