Hembesök av läkare

Det här hjälper våra hemläkare dig med:
Varför hembesök? Jo, vi tror på att bli behandlad av en livs levande läkare ansikte mot ansikte fortfarande ger möjlighet till den bästa vården. Med Ally kan du få hjälp med alla vanliga sjukdomar och besvär som behandlas på en vårdcentral eller lättakut. Till exempel öroninflammation, ihållande hosta, luftvägsinfektion, hudutslag och allergi. Vi kan också ta kapillära prover för att bedöma blodsocker, blodvärde och snabbsänka (CRP) samt skriva recept och remiss vid behov.
Undersökningen sker hemma vid ditt köksbord eller i soffan. Du slipper ta dig till en vårdcentral och du slipper köa. Bättre för dig och mindre resurskrävande för samhället.

Berget, Muhammed och läkaren.
Säg vad man inte kan göra på Internet idag? Handla, dejta, kolla på kattvideor och även få läkarhjälp. Eller kan man verkligen det? Vi tycker att en patient måste få träffa en läkare IRL för att få den bästa vården. Men för en del är det svårt att ta sig till en vårdcentral. Därför gjorde vi så som den klassiska sagan, kan inte Muhammed ta sig till berget får väl helt enkelt berget ta sig till Muhammed. Därför kan du boka en livs levande hemläkare via vår app! Enkelt, snabbt och säkert.

Det här kan vi hjälpa dig med

Infektioner
T.ex. lunginflammation, bihåleinflammation, öroninflammation, och urinvägsinfektion

Mage & tarm
T.ex. diarré, förstoppning, halsbränna, sura uppstötningar, illamående, IBS, magkatarr, och laktos- och glutenintolerans

Smärta
T.ex. knä- och höftsmärta, axelvärk, stukning, ryggskott, huvudvärk och migrän

Hud
T.ex. akne, eksem, munsår, fästingbett, insektsbett, psoriasis, rosacea, klåda, blåsor, nagelsvamp, borrelia, bältros och vattkoppor

Barn
Vi undersöker gärna ditt barn som är över 1 år

Öron, näsa, hals
T.ex. hosta, täppt näsa, snuva, halsont och feber"

Allergi & astma
T.ex. pollenallergi, matallergi, pälsdjursallergi och andningsbesvär"

Sexuell hälsa och könssjukdomar
T.ex. erektionsbesvär, för tidig utlösning, herpes, vårtor kring könsorganen och preventivmedel"

Sår
T.ex. sy ihop mindre sår, lägga om sår, och ta bort stygn"

Ögon
T.ex. ögoninflammation, röda ögon, och kliande ögon"

Vanliga frågor

När passar vårdcentralen bättre?
Ally undersöker och behandlar alla vanliga sjukdomar och besvär som behandlas på vårdcentralen. Dock kan vi inte följa upp eller utreda besvär. Därför bör du som har en kronisk eller långvarig sjukdom träffa din ordinarie läkare på vårdcentralen som kan följa upp och hålla koll på ditt sjukdomsförlopp under en längre tid istället.

Recept
Våra läkare skriver ut och förnyar recept vid behov, dock inte narkotikaklassade, beroendeframkallande eller licenspreparerade läkemedel.

Remiss
Vid akut behov av röntgen kan våra läkare skicka remiss direkt till röntgen, exempelvis om man misstänker benbrott eller fraktur. Vid symtom som kräver vidare utredning skickar vi remiss till din ordinarie läkare på vårdcentralen som kan initiera utredning, följa upp dina provsvar och hålla koll på ditt sjukdomsförlopp under en längre tid.

Sjukintyg
Våra läkare hjälper dig med sjukintyg för som mest 7 dagar. Läkarintygen kan skrivas från den åttonde dagen till den fjortonde sjukdagen och kan inte dateras bakåt i tiden, utan endast från och med dagen för ditt hembesök.