Hos Ally kan du få hjälp med alla vanliga sjukdomar och besvär som behandlas på en vårdcentral eller lättakut. Vi kan hjälpa dig med exempelvis öroninflammation, ihållande hosta, luftvägsinfektion, hudutslag och allergi. Vi kan ta kapillära prover för att bedöma blodsocker, blodvärde och snabbsänka (CRP) samt skriva recept, sjukintyg och remiss vid behov. Vi kan också hjälpa dig med vaccinationer mot sjukdomar såsom TBE och influensa.
Recept: vi kan skriva ut nya recept och förnya recept som du redan har. Vi skriver inte ut narkotikaklassade, beroendeframkallande och licenspreparerade läkemedel.
Remiss: vi kan skriva remiss till vidare vård. Svar från specialistmottagningen hamnar dock hos din husläkare för vidare utredning och uppföljning.
Sjukintyg: våra läkare har möjlighet att sjukskriva dig från den åttonde sjukdagen till den fjortonde sjukdagen, och som mest i 7 dagar. Vi kan inte utfärda sjukintyg retroaktivt, utan endast från den dag som du kontaktar oss.
Hur förbereder jag ett hembesök?
Förbered en lugn och ren plats inför ditt besök. Vi älskar din familj, dina vänner, dina grannar och dina husdjur men strävar efter att ge dig den bästa möjliga vården och att säkerställa din integritet. En trygg miljö möjliggör detta. Dubbelkolla också att dina kontaktuppgifter stämmer så att läkaren eller sjuksköterskan kan få tag i dig om det skulle behövas kompletterande information.
Hur går ett hembesök till?
Efter att du loggat in i vår mobilapp, beskrivit dina symptom eller fyllt i en hälsodeklaration, valt en tid och betalat kommer en läkare eller sjuksköterska att matchas med dig och göra ett hembesök inom det tidsintervall du valt. Om du bokat en tid mellan kl 16-18 kan alltså läkaren eller sjuksköterskan dyka upp någon gång däremellan.
Vårdgivaren har läst de uppgifter du lämnat och tar med sig allt som behövs. Kom ihåg att ha koll på telefonen då läkaren eller sjuksköterskan kan behöva ringa dig om något inte går som planerat, till exempel att portkoden inte fungerar, eller om det behövs kompletterande information. Efter avslutat besök journalför läkaren.
Kan jag boka åt någon annan?
Ja det går bra så länge det är en familjemedlem eller släkting såsom ett barn eller en förälder.
Vilka läkare och sjuksköterskor jobbar på Ally?
Våra läkare och sjuksköterskor är legitimerade, reglerade av socialstyrelsen och har tidigare erfarenhet från primärvården och vaccinationsmottagningar.
Var kan jag vända mig om jag har klagomål eller synpunkter?
Om du inte är nöjd med Ally vill vi gärna att du kontaktar oss så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Du kan också vända dig till patientnämnden eller patientombudsmannen i ditt hemlandsting eller IVO (inspektionen för vård och omsorg) vid synpunkter på vården.
Hur kontaktar jag Ally?
Kontakta oss via chatt här på hemsidan eller via mail
Patient- och datasäkerhet
Är Ally säkert?
All datatrafik skyddas med kryptering och all information behandlas under sekretess och i enlighet med GDPR. Identitet verifieras med e-legitimation för både patient (med BankID) och för vårdpersonal (med SITHS-kort). Alla läkare och sjuksköterskor arbetar under tystnadsplikt.
Vem kan läsa min journal?
Bara behandlande vårdgivare har tillgång till din symptombeskrivning som du lämnar innan mötet.
Hur behandlas mina personuppgifter?
All information behandlas under sekretess i enlighet med personuppgiftslagen och patientdatalagen. Du kan läsa mer om detta i våra användarvillkor.
Ring alltid 112 vid akuta, allvarliga eller livshotande situationer.
Hur skiljer ni er mot andra vårdmottagningar?
Hos Ally kan du få hjälp med alla vanliga sjukdomar och besvär som behandlas på en vårdcentral eller lättakut. Vi kan hjälpa dig med exempelvis öroninflammation, ihållande hosta, luftvägsinfektion, hudutslag och allergi. Vi kan ta kapillära prover för att bedöma blodsocker, blodvärde och snabbsänka (CRP) samt skriva recept, sjukintyg och remiss vid behov.
Recept: vi kan skriva ut nya recept och förnya recept som du redan har. Vi skriver inte ut narkotikaklassade, beroendeframkallande och licenspreparerade läkemedel.
Remiss: vi kan skriva remiss till vidare vård. Svar från specialistmottagningen hamnar dock hos din husläkare för vidare utredning och uppföljning.
Sjukintyg: våra läkare har möjlighet att sjukskriva dig från den åttonde sjukdagen till den fjortonde sjukdagen, och som mest i 7 dagar. Vi kan inte utfärda sjukintyg retroaktivt, utan endast från den dag som du kontaktar oss.
När passar en vårdcentral bättre?
För bästa möjliga bedömning hänvisar vi dig till en vårdcentral om du har långvariga eller kroniska besvär och önskar
Utredning av ditt kroppsliga eller psykiska besvär
Hos Ally kan du få samma hjälp som på en lättakut. Du kan dessutom få remiss till röntgen eller specialist vid behov, vilket du normalt sett inte kan få på en lättakut.
Vad är skillnaden mot en akutmottagning?
Akutmottagningen på sjukhuset tar emot och behandlar de svårast sjuka och skadade. Vid akuta, allvarliga eller livshotande situationer, ring alltid 112.
Osäker var du ska vända dig?
Om du är osäker på vilken mottagning du bör vända dig till, kan du alltid ringa 1177 för rådgivning och vägledning.
Kan ni testa för corona-viruset?
På Ally kan du inte få hjälp med provtagning för corona-virus.
Om du har varit i något av de områden där smittspridning förekommer och insjuknar med feber, hosta eller andningsbesvär ska du ta kontakt med vården - helst via telefon genom att ringa exempelvis 1177.
Undvik att uppsöka en akutmottagning om möjligt, då fler människor riskerar att utsättas för smittan.
För mer information kring vad som gäller i region Stockholm, besök 1177.
Kan jag få en remiss?
Ja, vid behov hjälper våra läkare dig med en remiss.
Kan jag få ett recept?
Ja, om läkaren bedömer att du behöver ett förskrivet läkemedel.
Journalförs mitt besök?
Ja, din patientjournal förs i ett etablerat patientjournalsystem som Ally använder.