Boka test för antikroppar mot Coronaviruset

I samarbete med ABC Labs erbjuder vi nu högkvalitativa, CE-märkta och validerade serologitest för påvisning av antikropparna IgM, IgG och IgA. Blodprov tas i armvecket (venöst) och kostar 1200 kr.

Våra tester utförs hos stiftelsen Norrsken på Birger Jarlsgatan 57C i Stockholm, eller på HerCare på Brovägen 1 i Stocksund av våra legitimerade sjuksköterskor. Provet analyseras sedan i ABC Labs laboratorium på Biomedicum.

Hur bokar jag?

Våra provtagningsställen

Norrsken foundation
Boka en tid på vårt provtagningsställe på Birger Jarlsgatan 57C på Norrsken House i Östermalm.

Hercare
Boka en tid hos Hercare kvinnohälsa på Brovägen 1 i Stocksund

ELISA tester

Vilka tester använder Ally?

> 98%

Sensitivitet

> 99%

Specificitet

För att kunna göra säkra analyser av antikroppar gör vi ett så kallat serologiskt test: ett blodprov som analyseras i ett kliniskt laboratorium. Detta görs med en teknik som kallas ELISA, Enzymkopplad immunadsorberande analys.

Ally använder högkvalitativa och CE-märkta serologitester (Tecans kit) för antikropparna IgM, IgG och IgA som påträffas vid olika stadier av en infektion. Testerna är validerade och används av flera universitetssjukhus i Europa. Blodproverna analyseras i ABC Labs laboratorium som är godkänt av IVO och träffsäkerheten är hög, mellan 98-100 procent.

Hela processen följer en noggrann och säker hantering som är godkänd av IVO. Utrustningen och test är CE-märkta. Resultatet visar styrkan i antikroppssvaret för immunoglobolinklasserna IgM, IgG och IgA. Träffsäkerheten är betydligt högre än många av de snabbtester som finns på marknaden.

ELISA TESTER

Vi prioriterar enligt FHM:s riktlinjer.

Vi är övertygade om att högkvalitativ testning av antikroppar kommer att rädda liv och bidra till en snabbare återhämtning av samhället.

I väntan på att staten löser hur ersättningen ska se ut för prioriterade grupper har vi valt att själva kraftigt subventionera våra priser, samt att ge dessa grupper förtur i bokningen. Vid sidan om de prioriterade grupperna erbjuder vi även test till privatpersoner och företag som vill låta sina medarbetare testas.

Det innebär att vi ger förtur till:

  • Personal inom sjukvård och omsorg.
  • Övrig samhällsviktig verksamhet, såsom personal inom eldistribution, energigasförsörjning, dricksvattensförsörjning, avlopp, lufttrafik, sjöfart, järnväg, väg, räddningstjänst, alarmeringscentraler som betjänar räddningstjänst, polis, omsorg och hälso- och sjukvård

Tillhör du någon av dessa grupper? Välj “ELISA-test covid-19 för prioriterade grupper” när du bokar ditt test. Läs mer om prioriterade grupper här.

Priset

Vad kostar det?

1200 kr

För allmänheten

Provtagning sker på vår provtagningsställe i centrala Stockholm.

800 kr

För prioriterade grupper

Vi erbjuder prioriterade grupper inom samhällsviktig verksamhet förtur i bokningen samt ett kraftigt subventionerat pris på 800 kr. Läs mer om prioriterade grupper här.

Processen

Hur bokar jag?

1. Boka en tid

Boka en tid längre ner på denna sida.

2. Ladda ner vår app

Fyll i din kod från bokningsbekräftelsen och svara på några frågor om ditt hälsotillstånd direkt i appen

3. Genomför test

Besök vårt testcenter i centrala Stockholm och ta blodprov i armvecket (venöst). Kom ihåg att du måste vara helt symptomfri samt ta med giltig legitimation.

4. Få analys

Inom några dagar är laboratorieanalysen klar och då får du en push-notis med en länk till provsvaret i appen.

Processen

Bra att veta

Privatpersoner provtas på Stiftelsen Norrsken Foundation i centrala Stockholm eller på HerCare i Stocksund och bokar nedan. För att boka ett test behöver du vara helt symptomfri. Du behöver dessutom vara över 18 år, ha ett svenskt personnummer och ett mobilt BankID installerat på mobilen.

Symptomfri
Du får endast komma till provtagningen om det har gått minst 12 dagar sedan du först kände av eventuella symptom. Du måste dessutom ha varit symptomfri i minst 2 dagar. Detta är för att din kropp ska ha hunnit utveckla antikroppar och vi ska kunna säkerställa att du får ett korrekt provsvar. Om du är sjuk och har feber, hosta, snuva eller halsont ska du stanna hemma och undvika att träffa andra för att inte sprida smittan vidare.

Giltig legitimation
Sköterskan kommer att kontrollera legitimation och därefter hjälpa dig scanna ditt provrör med mobilen så att det kopplas till ditt personnummer. Vi kan bara testa personer som är över 18 år och har ett svenskt personnummer.

Vill du boka till företag?
Företag med fler än 50 anställda som vill provtas på arbetsplatsen kan läsa mer på vår företagssida. Företag med färre än 50 anställda bokar för närvarande via vår partner ABC LABS

FAQ

Andra vanliga frågor